Els Mossos i la Policia Nacional blindaran la Llotja de Mar amb més de 1.500 agents i antidisturbis divendres que ve, el lloc on se celebrarà el Consell de Ministres. D'aquests, 1.000 efectius els destinaran els Mossos i els altres 500 seran antidisturbis nacionals. 

Concretament, segons La Vanguardia, el miler de Mossos es dividirà en 400 antidisturbis de la Brimo, 260 agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Barcelona i uns 300 de seguretat ciutadana de diverses comissaries de la ciutat. També hi haurà policies del Grup Especial d'Intervenció, que es situarà als voltants de l'edifici amb els vehicles de reacció a punt per si passa qualsevol incidència. 

També es mobilitzaran tècnics en desactivació d'artefactes explosius, els Tedax, la policia canina per detectar la presència d'explosius, la de subsòl per controlar que tot estigui en ordre i helicòpters que sobrevolaran la zona abans i durant el Consell de Ministres. 

A aquests se'ls ha de sumar 3.500 Mossos més que controlaran punts d'entrada i sortida a la ciutat, com l'aeroport, estacions de tren, línies d'AVE i principals vies, carreteres i autopistes. 

El Ministeri envia 400 policies més

Pel que fa la Policia Nacional, pel 21-D es comptarà amb cinc grups de la Unitat d'Intervenció Policial, els seus antidisturbis. Tres venen de fora de Catalunya i fan rotacions a la Jonquera. Els altres dos, trerballaran a la Llotja amb els Mossos. 414 agents de la Policia Nacional vindran el dia anterior, el dijous 20, des de Sevilla, València, Bilbao, A Coruña, Navarra i València.