Els Mossos d'Esquadra han elevat a 600 el nombre total de locals de votació del referèndum que van ser tancats a Catalunya, dels quals la policia autonòmica en va precintar més de 500. La policia catalana ha ofert avui dades sobre el resultat de les intervencions dels Mossos d'Esquadra, la Policia i la Guàrdia Civil per complir l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que els obligava a tancar els locals de votació de l'1-O.

Encara que al final de la jornada la Generalitat va xifrar en 400 els locals de votació que havien estat tancats, els Mossos d'Esquadra han elevat avui a 600 el nombre total de centres que finalment no van poder acollir les urnes del referèndum suspès pel Tribunal Constitucional.

Concretament, segons la policia catalana, uns 400 centres designats locals de votació van començar l'1-O tancats per decisió dels seus responsables, després que el dia anterior els agents aixequessin acta per l'existència de persones concentrades al seu interior.

Al llarg de la jornada de l'1-O, van ser precintats per la intervenció de la policia uns 200 locals de votació, dels quals els Mossos asseguren que en van tancar el doble que la Policia i la Guàrdia Civil.

Aquestes dades facilitades pels Mossos d'Esquadra contrasten amb les xifres del Ministeri d'Interior, que diumenge passat va assenyalar que havien estat 46 els col·legis clausurats per la Policia (27 a Barcelona, 6 a Tarragona, 6 a Girona i 7 a Lleida) i 46 per la Guàrdia Civil (14 a Barcelona, 12 a Tarragona, 8 a Girona i 12 a Lleida).

La jutge del TSJC que investiga el Govern per convocar el referèndum ha demanat a Diego Pérez de los Cobos, càrrec del Ministeri d'Interior que va comandar el dispositiu policial per impedir l'1-O, un informe sobre el pla de coordinació que detalli les tasques dels Mossos d'Esquadra, la Policia i la Guàrdia Civil, el seu grau de compliment, incidències i resultat.