Els Mossos d'Esquadra han intentat identificar aquest dijous diversos activistes independentistes durant la roda de premsa que havien convocat per explicar les novetats del judici que afrontaran alguns d'ells per encadenar-se al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) al febrer de 2018.

Una vintena de persones, aglutinades en la plataforma "24TSJC", havien convocat la premsa al passeig Lluís Companys de Barcelona, davant de Palau de Justícia, i en acabar la seva exposició, tres agents dels mossos han acudit per identificar-los.

Els activistes, que havien desplegat una pancarta i usaven un faristol per sostenir els micròfons, han demanat als mossos que es dirigissin al seu advocat, el lletrat Eduardo Cáliz, del col·lectiu Alerta Solidària, que també ha participat en la roda de premsa.

Davant les càmeres dels periodistes, els agents han insistit a identificar els presents, que s'han negat a fer-ho. Ha estat llavors quan un dels policies ha decidit seguir una activista que minuts abans havia llegit un manifest i que acabava de marxar del lloc, per la qual cosa ha demanat el reforç d'agents de la unitat ARRO.

Un total de vuit policies, seguits pels activistes que els cridaven "vergonya", han pujat fins al passeig Sant Joan, però han decidit fer mitja volta poc abans de la cruïlla amb el carrer Alí Bei. Després d'aquest episodi, Cáliz ha dit que interposarà una queixa davant del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) per la "coacció" de la policia en l'exercici de la seva professió.

Així mateix, fonts del TSJC han negat haver donat ordre als mossos perquè actuessin perquè, han detallat, l'alt tribunal català només té competències sobre el propi edifici i la roda de premsa s'ha produït a la via pública.

Els activistes havien citat els periodistes per explicar que el judici contra 13 membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) que es van encadenar i van bloquejar els accessos al TSJC per exigir la llibertat dels independentistes presos se celebrarà els propers 5 i 6 de febrer.