Mossos per la Independència ha denunciat avui que agents dels Mossos d'Esquadra van cridar "a por ellos" en les càrregues policials de dijous a Girona i ha alertat del suport de la Unió de Mossos per la Constitució a la formació d'extrema dreta Vox. El col·lectiu alerta de la greu amenaça que suposen aquestes conductes dins del cos policial.

Mossos per la Independència ha qualificat de provocació l'acte organitzat per Vox a la plaça de l'1 d'Octubre de Girona i qualifica de preocupant que un agent, "activista de Ciutadans a Sarrià de Ter i que presta servei a casa del president Puigdemont acompanyés Àlvaro de Marichalar a l'acte de Vox.

"És simptomàtic que aquest partit d'extrema dreta, després dels resultats a Andalusia, rebi felicitacions de la Unió de Mossos per la Constitució (UMC), coincidint amb les de la Marine Le Pen i del fundador d'una facció del Ku Klux Klan", afegeixen en un comunicat fet públic avui. 

El col·lectiu recorda que la UMC contravé els seus estatuts de neutralitat política: "Donant suport a Vox defensen posar fi a l'Estat de les autonomies i, en conseqüència, la dissolució del Cos de Mossos d'Esquadra".