Els Mossos d'Esquadra custodien des d'aquesta nit mig centenar de jutjats catalans per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), segons han confirmat fonts del Departament d'Interior. L'ordre judicial ha arribat aquest dimecres, i des d'aleshores s'ha posat en marxa el dispositiu requerit.

D'aquesta manera, el TSJC reacciona a l'onada d'episodis protagonitzats per diferents CDR a diversos punts de Catalunya en virtut dels quals s'omplia de fems, excrements o escombraries les portes de diversos jutjats. Interior ha distribuït una ordre interna entre la plantilla dels Mossos en què s'informa que cadascun dels jutjats seleccionats --la tria l'ha fet també el TSJC-- serà custodiat per dos agents uniformats i per un vehicle patrulla.

Cal recordar que la Sala de Govern del TSJC ja reclamava ahir als Mossos d'Esquadra que procedissin a la "protecció presencial i permanent" de totes les seus judicials de Catalunya, i que informessin al president del TSJC, Jesús María Barrientos, de les mesures concretes adoptades. L'acord es prenia "davant dels nombrosos i intolerables atacs" a edificis judicials, i en resposta directa a l'abocament de fems i escombraries que els CDR van fer dilluns a nombroses localitats catalanes, que a Valls i Cervera van impedir l'activitat judicial.