Els Mossos d'Esquadra han reforçat la vigilància en zones concorregudes de la ciutat de Barcelona per l'avís d'una possible amenaça terrorista els dies vinents. Els Mossos van rebre diumenge al matí l'alerta d'una possible amenaça terrorista a Barcelona, a la qual donen una credibilitat "mitjana". Paral·lelament, els Estats Units van fer un comunicat en què demanava als seus ciutadans que incrementessin les precaucions a les àrees amb moviment de vehicles i autobusos de la capital catalana, i sobretot a la Rambla.

Segons l'alerta, un home que respondria a les inicials d'L.B., conductor d'autocar natural de Casablanca, "tindria la intenció d'intentar cometre una acció terrorista el dia 25 de desembre". L'home tindria tots els permisos de conduir i per tant podria fer servir "autobusos, autocars o minibusos per fer accions".

Els Mossos d'Esquadra han apostat aquest dilluns al matí agents, alguns amb armes llargues, al capdamunt de la Rambla, on també han situat tres furgonetes just a l'entrada. També agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona aturen aquest matí furgonetes i camions que van a la Rambla per comprovar-ne la documentació i, en alguns casos, també en revisen les mercaderies.

Patrullatge preventiu

Fonts dels Mossos d'Esquadra han confirmat a l'ACN que han reforçat el patrullatge preventiu a les zones de Barcelona amb més afluència per l'avís d'una possible amenaça terrorista i també perquè som a Nadal, quan ja se sol reforçar la vigilància policial. 

Per la seva banda, fonts de l'Ajuntament de Barcelona han indicat que la Guàrdia Urbana s'ha posat a disposició dels Mossos d'Esquadra per donar resposta a les peticions que li facin i col·laborar en aquells punts on sigui necessari. 

Gupardia Urbana amenaça gihadista ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha dit aquest dilluns a RAC1 que l'amenaça gihadista feta pública diumenge contra la ciutat de Barcelona és "una més" de les que té la policia catalana i que donen importància a totes les que els arriben. Amb tot, ha admès que aquesta és una mica "diferent" perquè els Estats Units li han donat publicitat a través de Twitter. El conseller ha dit que treballen sempre per evitar que l'amenaça es faci efectiva i que s'intensificarà el patrullatge preventiu antiterrorista.