Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous al matí Carles Heredia, periodista i politòleg, per una manifestació que es va celebrar a Valls contra un acte de Vox. El partit d'ultradreta, encapçalat per Javier Ortega Smith, va celebrar un acte a Valls el 7 de febrer de 2021 amb motiu de les eleccions del 14-F. El detingut ha quedat en llibertat a quarts d'una d'aquest migdia.

Alerta Solidària ha alertat sobre la detenció d'en Carles i ha compartit la fotografia d'uns agents de Mossos parlant amb el detingut. "Els Mossos se l'enduen per haver-se negat a comparèixer en protesta contra la repressió política que empara el feixisme", han indicat en una piulada. De la mateixa manera, Alerta Solidària ha fet una crida i ha demanat a la gent que es concentri davant la comissaria de Mossos per fer costat a Carles Heredia. 

TUIT Alerta Solidaria Carles Heredia

Dissabte passat, 17 de juliol, en Carles va rebre una trucada del Grup d'Investigació de Delictes d'Ordre Públic (GIDOP) on li comunicaven que Vox l'havia denunciat per diversos delictes relacionats amb la manifestació de rebuig al míting de la formació ultra a Valls. En aquell moment, Heredia va decidir que no assistiria a la citació a la comissaria perquè estava convençut de no haver comès cap delicte i "perquè una citació telefònica des d'un número ocult és un absolut despropòsit".

TUIT Carles Heredia 1

TUIT Carles Hereia 2

El GIDOP, tal com explica, depèn de la Brimo, i Heredia està convençut de la relació que hi ha entre la trucada i la seva "activitat a les xarxes i mitjans denunciant la impunitat i brutalitat de la Brimo i els seus abusos, així com la connivència del propi Govern".

Heredia aprofita per demanar una reflexió al Govern i qüestiona que segueixi "defensant una unitat que envia independentistes a presó mitjançant muntatges i que fins i tot practica la venjança contra qui informa sobre els seus abusos. Es veuen impunes i que la seva paraula val més que la nostra". Finalment, agraeix el suport rebut un cop va saber que havia estat denunciat.

TUIT Carles Hereia 3

TUIT carles heredia Govern

TUIT Carles Hereia 4

TUIT Carles Hereia 6

Els fets de Valls

Aquell set de febrer els Mossos d'Esquadra van colpejar amb porres els manifestants que protestaven contra l'acte de campanya de Vox a Valls. Els enfrontaments es van produir a la font de la Manxa quan l'acte polític ja s'havia acabat i ja no quedaven simpatitzants del partit d'extrema dreta. Encapçalats per Javier Ortega Smith, gairebé una trentena de persones van passejar pels carrers del municipi. Durant el recorregut hi va haver moments de tensió amb els manifestants. Els Mossos d'Esquadra van desplegar un ampli control policial per impedir que els dos grups es trobessin. Desenes de persones van llançar ous contra els simpatitzants de Vox i els veïns van desplegar una estelada de grans dimensions.

estelada gigante acto vox valls

L'estelada gegant que es va desplegar a Valls durant l'acte de Vox / ACN

A l'entrada de la comitiva de Vox, els veïns van fer sonar Els segadors a tot volum. L'himne de Catalunya es va repetir diverses vegades durant l'acte que va durar poc més de mitja hora, i que va comptar amb la intervenció del secretari general de Vox, Javier Ortega Smith.

Durant la protesta, els manifestants van cridar contra els simpatitzants del partit d'ultradreta i també van llançar ous contra els simpatitzants de Vox, sense que toquessin a cap persona ni efectiu policial. A la vegada, van cridar consignes com "Fora els feixistes dels nostres carrers".

En llibertat

A quarts d'una del migdia d'aquest dijous, Carles Heredia ha quedat en llibertat, tal com ha assegurat Alerta Solidària. L'entitat ha convocat una concentració a les 8 del vespre a la plaça del Blat de Valls per donar suport al periodista.

TUIT Alerta Solidaria Carles Heredia

 

Foto principal: Els manifestants antifeixistes que van protestar contra l'acte de Vox a Valls / ACN