Els Mossos d'Esquadra han aixecat una acta de denúncia a Vox per una concentració d'una vintena de persones que celebraven al carrer els seus resultats el 14-F saltant-se el toc de queda, que havia estat prèviament no autoritzada per la Generalitat.

Segons han detallat aquest dilluns en roda de premsa el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i el comissari portaveu dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero, l'acta de denúncia a Vox es va interposar per no complir les mesures anti-Covid i per mantenir la celebració d'aquesta concentració -davant de l'hotel on feien seguiment de l'escrutini-, malgrat que la Generalitat no l'havia autoritzat perquè va arribar fora de termini.

Els Mossos d'Esquadra van detectar que hi havia més de vint persones al carrer, a l'altura de Gran Via de les Corts Catalanes, a prop de les Rambles i Passeig de Gràcia, al centre de Barcelona, celebrant els resultats de Vox, malgrat que la conselleria d'Interior no havia autoritzat la concentració, perquè el partit d'extrema dreta la va sol·licitar fora de termini.

Un cop els Mossos van comprovar que s'estava celebrant la concentració no autoritzada, amb més de vint persones i en horari de toc de queda, van procedir a aixecar la corresponent acta de denúncia.

La irrupció de Vox

La formació d'ultradreta esperava esgarrapar alguns escons, però ha irromput al Parlament de Catalunya a les eleccions d'aquest 14 de febrer i fa el sorpasso al PP. La formació d'ultradreta, que s'ha presentat per primera vegada a les eleccions catalanes, ha aconseguit copsar el vot descontent d'altres formacions i ha passat pel davant de la formació liderada a Catalunya per Alejandro Fernández. Així, Vox ha aconseguit 11 diputats i 217.371​​ vots i passa a ser la quarta força del Parlament.

Les eleccions generals del 28-A, Vox va aconseguir esgarrapar un sol escó al Congrés a la demarcació de Barcelona, i aleshores, el candidat també era Ignacio Garriga que ha pogut representar Catalunya al Congrés durant uns mesos, juntament amb l'advocat Juanjo Aizcorbe

Eleccions generals

La formació d'ultradreta liderada per Abascal va obtenir en les últimes eleccions al Congrés un total de 3.656.979 vots i 52 escons. A més a més de consolidar-se com a tercera força a la Cambra baixa, Vox va batallar també amb el PP en algunes regions.

Andalusia es va consolidar també com a tercera força amb 12 –el PP n'ha aconseguit 15–. I a Múrcia va donar la sorpresa i s'ha situat com a primera força –fins ara era la quarta–. A Ceuta va aconseguir l'únic escó que es reparteix en aquesta ciutat autònoma. 

Imatge principal: Vox a l'acte post eleccions. - ACN