Els Mossos d'Esquadra han citat aquest dijous dues persones de les quinze investigades per la seva presumpta participació en els aldarulls posteriors al tall de l'autopista AP-7 del passat 13 de novembre al municipi de Salt (Gironès) convocat per la plataforma Tsunami Democràtic.

El motiu és la seva suposada participació, després de formar part de l'acció duta a terme en aquesta via, en els enfrontaments que es van produir més tard entre manifestants i agents dels Mossos i del Cos Nacional de Policia.

Aquestes quinze persones estan investigades com a presumptes autores de delictes de desordres públics i atemptat a agent de l'autoritat, després que la policia espanyola ja cités a declarar a comissaria una desena de persones el passat mes de desembre per aquest mateix tall de l'AP-7.

Els Mossos han citat aquest dijous dos joves a la comissaria de Vistalegre de Girona, mentre que la resta declararan a d'altres dependències de Catalunya. A la capital gironina, els dos investigats s'han negat a declarar i han sortit poc després assistits pel seu lletrat, Benet Salellas.

Salellas ha sostingut que "no hi ha cap prova" que demostri que els citats pels Mossos formessin part "ni del tall ni del que anomenen disturbis", que van tenir lloc al carrer Major de Salt després del desallotjament de l'autopista.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Girona s'ha fet càrrec d'aquesta causa, mentre que la Guàrdia Civil ha seguit amb les citacions pel tall previ que es va produir en aquesta mateixa via però a l'altura del municipi fronterer de la Jonquera. Benet Salellas ha recordat que hi ha tres cossos policials investigant les accions de l'11, 12 i 13 de novembre a la Jonquera i Salt, el que creu que suposa un "excés de zel" per "criminalitzar" les protestes independentistes.

Salellas considera "absolutament lamentable" que es dediquin tants recursos policials a una qüestió que probablement la societat catalana la viu i analitza des d'una perspectiva totalment diferent i que ha definit com a "actes d'exercici dels drets fonamentals".