Tensió entre els Mossos d'Esquadra i el Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) a les proximitats de l'estació de Sabadell Centre, que es reobre aquest matí. La presència del delegat del govern espanyol, Enric Millo, en l'acte d'inauguració de l'estació ha provocat la reacció immediata de l'organització independentista. La policia catalana ha detingut un manifestant.

L'alcalde de Sabadell i els representants del govern municipal han decidit no participar en la inauguració i han plantat el delegat del govern espanyol, Enric Millo.

Els CDR estem per rebre al Virrei Millo per a la inaguracio de la estacio Sabadell centre. pic.twitter.com/pAqtljJOD0

Desenes de persones s'han concentrat des de primera hora davant l'estació, amb la reivindicació de rebatejar l'estació com a estació 1 d'Octubre, en record de la jornada del referèndum sobre la independència.

Els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins la zona per acordonar-la i permetre l'arribada de les autoritats. Tot plegat ha generat moments de visible nerviosisme entre els manifestants.

Un detingut

Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dilluns al matí un grup de persones que volien impedir la inauguració de la remodelació de l'estació de Rodalies Sabadell Centre. Els manifestants s'han aplegat des de primera hora del matí a l'estació i s'han assegut a terra als accessos de l'estació.

Al voltant de les 10.30 h, els agents els han tret de la zona i s'han viscut moments de força tensió. Segons fonts dels Mossos, els agents els han apartat "per fer espai" però no han carregat contra ells. Les mateixes fonts han indicat que en el desallotjament s'ha detingut una persona per resistència als agents.