Els Mossos han blindat el vespre d'aquest dijous el barri de Sants de Barcelona per la celebració de la segona manifestació okupa en protesta pel desnonament de 'Ka la Kastanya'. Els agents han escorcollat diversos grups de manifestants abans que comencés la marxa, que s'ha produït sense cap incident.

Marc Ortín

Manifestació okupa Sants - Marc González

Marc González

Els manifestants, molt preocupats per ser fotografiats a la cara, han emprès una marxa lluint una pancarta amb el lema 'KLK és l'espurna. Els barris la flama'. Els concentrats han recorregut el barri de Sants sense causar cap incident durant prop més d'una hora.

Igual que en la mobilització d'ahir a Gràcia, els Mossos s'han situat darrere els concentrats amb furgonetes d'antidisturbis. Durant la marxa, els concentrats han llançat tota mena de consignes antipolicials com "la policia tortura i assassina" o "qui sembra la misèria, recull la ràbia". 

Altres consignes han anat dirigides al capitalisme i la crisi d'habitatge. "Gent sense casa, i casa sense gent. No s'entén" i "Fora especuladors dels nostres barris!" en són alguns exemples. Mentre la mobilització avançava pels estrets carrers de Sants, els veïns s'apropaven a finestres i balcons per veure què passava.

Manifestació okupa Sants - Marc González

Marc González

Finalment, els concentrats han desconvocat la marxa per voluntat pròpia i s'ha dissolt ràpidament. Mentrestant, els furgons antidisturbis dels Mossos s'han reagrupat a la plaça de Sants per acabar de controlar la situació.

Els manifestants han protestat per segon dia consecutiu després que ja es manifestessin aquest dimecres al barri de Gràcia. En aquella ocasió, la protesta va acabar amb tres detinguts, dels quals dos han sigut posats en llibertat aquest mateix dijous.