Un fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra ha evitat que la manifestació de l'1-O es plantés davant la comandància de la Guàrdia Civil, a Travessera de Gràcia, aquest diumenge al vespre. Tanques a l'altura del carrer Joaquim Ruyra, i més de sis furgonetes de la policia catalana han dissuadit el miler de manifestants, que des de les sis de la tarda han recorregut els carrers de Barcelona, amb crits reivindicatius però sense incidents.

Manifestació 1-O del 2023. Foto: Miquel Muñoz
Inici de la manifestació de l'1-O a la presó Model de Barcelona. Foto; Miquel Muñoz

Moviments de tanques i la crema d'una bandera espanyola ha acabat la protesta a tres quarts de nou de la nit, amb crits d'"Independència!".

Vídeo de la protesta 

Els manifestants han cridat "A por ellos, oe!", en veure que no podien passar, i han mogut les tanques, a més de tirar alguna ampolla d'aigua al cordó policial. Els agents no han sortit de dins dels furgons.

Vídeo de la manifestació de l'1-O

A poc a poc, els concentrats han marxat abans de les nou de la nit, sense registrar-se cap incident. Agents dels Mossos han començat a retirar les tanques poc després i han marxat de la zona.

Inici a la Model

"Puta Espanya", i "1 d'octubre, ni oblit ni perdó", han estat els crits més corejats de la protesta dels CDR que ha arrencat de la presó Model a dos quarts de set de la tarda.

FOTO Manifestació de l'1-O 2023. Presó Model. Foto: Miquel Muñoz
Una participant de la protesta dels CDR que ha sortit de la presó Model: Miquel Muñoz

 

Al matí, la Model ha estat el centre d'una jornada antirepressiva, en què   s'ha criticat els partits i s'ha reclamat l'autodeterminació i la independència de Catalunya.

Puigdemont adverteix

La manifestació dels CDR a la Model ha coincidit amb l'inici dels actes centrals de l'1-O, organitzats per l'ANC i Òmnium, a la plaça de Catalunya.  Per videoconferència, el president a l'exili, Carles Puigdemont, ha reivindicat l'1-O,   ha assegurat que les negociacions avancen, però ha advertit que no es pot regalar res al govern espanyol.

Manifestació unitària

Els manifestants dels CDR s'han trobat amb els manifestants de la plaça Catalunya, a l'altura de la plaça Cinc d'Oros, i han enfilat junts fins a la comandància de la Guàrdia Civil, per l'avinguda Diagonal, el carrer Rosselló i Travessera de Gràcia, fins que una cruïlla abans d'on està la caserna del cos armat, els Mossos els han barrat el pas. Crits reivindicatius i  el cant de'Els Segadors han tancat la manifestació del sisè aniversari de l'1-O.

Manifestació de l'1-O  del 2023. Foto: Miquel Muñoz
La manifestació de l'1-O, ha durat prop de tres hores, fins a les nou del vespre. / Foto: Miquel Muñoz