David Torrents, mosso en excedència, ha denunciat aquesta tarda que l'aplicació de l'article 155 ha deixat el cos dels Mossos d'Esquadra sense direcció tècnica i amb un buit pel que fa a presa de decisions. "El cos continua funcionant perquè és una gran maquinària, com passa amb la Generalitat", ha apuntat. També ha acusat l'Estat d'"intentar implementar terror perquè la gent agafi por i no surti a explicar les coses".

En una entrevista a la parada de Sant Jordi d'El Nacional, Torrents s'ha referit al cas de les "dures càrregues" que van tenir lloc per part de la Brigada Mòbil dels Mossos per desallotjar l'entorn de la Delegació del govern espanyol a Barcelona. "Una part dels membres de la Brimo han actuat amb un excés de zel", ha acceptat Torrents.

"Com que des de la divisió d'Afers Interns no hi ha ordre de controlar o perseguir males praxis, hi ha gent (agents) que creu que pot anar una mica més enllà", ha afegit, atribuint aquesta situació a la falta de "control polític o tècnic".

Sobre la convivència interna al cos, ha assegurat que alguns agents de la Brimo són "els que estan patint més", ja que hi ha divisió entre unionistes i independentistes. A més, hi ha agents que "han d'actuar en contra de ciutadans que moltes vegades poden ser familiars o coneguts seus".

"Quan es treuen l'uniforme, acaben patint les conseqüències morals del 155, perquè a la pràctica són ells els que l'han d'executar", ha lamentat.