L'agent dels Mossos d'Esquadra que va abatre Abdelouahab Taib, l'atacant de la comissaria de Cornellà, ha declarat aquest dimarts davant de la jutge que "va veure perillar la seva vida" i que va tenir la sensació que es tractava d'un "atac terrorista", segons la declaració a la que ha tingut accés El País.

La mossa ha assegurat davant la titular del jutjat d'instrucció número dos de Cornellà, que investiga l'actuació policial en l'atac d'aquest dilluns, que Taib va entrar a la comissaria al·legant que tenia un consulta i que va ser per això que ella li va obrir la porta. Un cop a la peixera on es fan les consultes, l'atacant es "va abalançar" sobre l'agent cridant "Al·là" i d'altres paraules en àrab i traient-se un ganivet, d'uns 20 centímetres, de la cintura.

En aquesta circumstància, la mossa es va poder enretirar de la taula gràcies a la cadira de rodes que estava usant mentre l'atacant li va intentar clavar el ganivet. A més, ha assegurat que "el ganivet no es va clavar a la taula, ja que el ganivet anava dirigit a mi". En aquest moment ella va córrer cap a un passadís de la comissaria i va cridar al seu sergent.

Un cop al passadís, l'agent ha assegurat que, juntament amb el seu sergent, van agafar l'arma reglamentària i van demanar a Taib que s'aturés fins a dues vegades, però que no va parar ni abaixat l'arma blanca "en cap moment".

L'agent també ha assegurat a la jutge que el primer tret va arribar quan tenia l'atacant a un metre i va veure que no frenava en la intenció d'anar cap a ella. A més també ha declarat que cap dels quatre trets van ser seguits i tots amb previ avís. Tres dels quatre trets  van impactar en el cos de l'atacant, concretament al braç, la cama i el cap. Sobre això, l'agent també ha declarat que si no hagués disparat hagués "posat en perill la seva vida, la del sergent i la dels seus companys".

El sergent de la comissaria que va viure l'atac al costat de l'agent també ha declarat davant de la jutge i ha assegurat que ell "també ho hagués fet" i ha secundat la declaració de la seva companya al afirmar que també va veure "perillar la seva vida".

La investigació sobre l'atac a la comissaria dels Mossos a Cornellà s'està fent en dos jutjats diferents. L'actuació policial s'esta fent al jutjat d'instrucció número dos de Cornellà, però els motius de l'atac es jutjaran, de moment, des de l'Audiència Nacional, ja que se sospita que l'atac pugui ser terrorista jihadista.