María José Alcón, la regidora que va confessar al seu fill per telèfon el blanqueig del PP de València —confessió que va quedar enregistrada—, ha aparegut morta a Callosa d'en Sarrià. La trucada es va incorporar com a prova en el cas Taula i va servir de base per imputar gairebé tot l'executiu de Rita Barberá.

Alcón s'hauria precipitat des del balcó de la seva segona residència, un tercer o quart pis, a Callosa d'En Sarrià, a la província d'Alacant. Fa uns mesos, l'exregidora ja va explicar que patia problemes psicològics greus. La Guàrdia Civil ha iniciat una investigació per determinar les circumstàncies en les quals s'ha produït aquesta mort.

Alcón va ser una de les persones detingudes el gener de 2016 per la Guàrdia Civil a l'arrencada del cas Taula, un cas derivat de la trama Imelsa que investiga el jutjat d'Instrucció número 18 de València i una de les més conegudes arran de fer-se públiques unes converses gravades per la Policia on Alcón reconeixia al seu fill el presumpte blanqueig en el grup municipal 'popular'.

El seu marit, Alfonso Grau, ex vicealcalde de València durant el mandat de Barberá, també està involucrat en un procés penal per acceptar rellotges de luxe d'un contractista de l'Ajuntament.