El secretari general de la Crida, Toni Morral, ha defensat aquest diumenge la Crida com una "associació que vol fer acció política" per "fer efectiu el mandat de l'1-O". Així ha justificat en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio la constitució de la Crida com a partit aquest dissabte.

"No renunciarem a cap camp d'acció política; estar a les institucions és un d'aquests camps i hem registrat un partit polític per si volem presentar-nos a unes eleccions", ha defensat, tot i que no ha concretat si acabarà concorrent als propers comicis o no. La decisió dependrà del "calendari" i les "circumstàncies" del moment, ha dit, i ha fet una crida a la unitat de l'independentisme.

De cara a donar el seu suport a altres partits que sí que es presentin a les properes eleccions municipals, Morral ha dit que "no ens casem amb cap organització, sinó que apostem per totes les que vulguin alcaldes sobiranistes". "La Crida neix per unir", ha reiterat, i ha assegurat que qui no vol arribar a acords amb la Crida són "les cúpules dels partits" perquè volen protegir el seu sector electoral. 

Preguntat per com es vol aconseguir la independència, Morral ha acceptat que el partit encara no té una estratègia concretada perquè "va néixer ahir" i fins ara "s'ha estat treballant de forma tècnica". Tot i això, no ha volgut descartar cap via -des de la unilateralitat fins a l'acord- "però sempre amb la mà estesa al diàleg i al pacte". També ha apuntat a analitzar possibilitats com l'empoderament ciutadania o la desobediència civil.