Juan Manuel Moreno ja és oficialment president de la Junta d'Andalusia. Aquest migdia, en el discurs de la presa de possessió s'ha remès directament a Catalunya i ha mencionat, en reiterades ocasions, el moviment independentista

En el seu parlament ha fet una crida a la unitat i ha assegurat que "el futur d'Andalusia i del país serà més fort si desterrem les divisions". Ha apel·lat així l'independentisme i ha avisat que sota la seva presidència "defensarà Espanya de qualsevol embat amb solidesa, convicció i fortalesa". 

El nou president ha promès "bel·ligerància activa" des d'Andalusia "enfront dels qui volen trencar Espanya i dividir a la societat" i ha garantit que la comunitat d'Andalusia "mai estarà absent del debat sobre Espanya". I a més del seu discurs, ho ha repetit en un missatge a les xarxes socials. 

Concretament, Moreno ha afirmat que el nou govern d'Andalusia actuarà contra aquells que "vulguin trencar a trossets la unitat del nostre país, Espanya" i que serà fidel "a la llei constitucional". En aquest sentit, ha augurat una legislatura que governarà per sobre de "batalles partidistes i individualistes". 

Per concloure el discurs en l'acte al Parlament, Moreno ha fet una menció especial als "andalusos que viuen a Catalunya". Moreno els ha interpel·lat a que "es sentin representats" pel govern "que avui es constitueix". 

Andalusia, esperit autonòmic

El nou president de la Junta, Juanma Moreno, ha promès  "una presidència d'Andalusia per a Andalusia" basada en l'esperit autonòmic i ha subratllat el "poder" d'una comunitat que no pot ser "submisa ni silenciosa" sinó que ha de "expressar-se".

Moreno ha pres possessió del càrrec assumint la "responsabilitat històrica" de dirigir un govern que "construirà" una nova etapa a Andalusia. També ha destacat el compromís que tindrà la seva executiva amb la creació de llocs de treball. 

Moreno ha jurat el càrrec de president d'Andalusia davant l'Estatut i Autonomia i la Constitució Espanyola, convertint-se així en el primer president no socialista des de l'inici de la democràcia.