L’acord que ha estat possible amb Ciutadans i Vox a Andalusia també serà possible a la resta de l’Estat. Aquest ha estat el compromís del flamant president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno, que aquest diumenge ha participat de la clausura de la convenció estatal del PP a Madrid. Al mateix temps, el president andalús ha garantit mà dura contra l’independentisme, per acabar amb els “privilegis” que va denunciar en el seu discurs d’investidura.

Rebut entre grans ovacions, Moreno ha dit: “Amb habilitat i audàcia vam aconseguir un gran acord per Andalusia que aviat es podrà projectar a la resta de comunitats”. I ha insistit: “L’onada de canvi que ve del sud no s’atura a Despeñaperros. Arribarà a tots els racons d’Espanya i a la Moncloa”.

Per altra banda, i a crits, el president de la Junta d’Andalusia ha dit que el Partit Popular és “el partit que va derrotar la banda terrorista ETA”, malgrat la sang vessada, i el que “diu a l’independentisme català que fins aquí hem arribat”.

“Et necessitem a la Moncloa tan aviat com es pugui", ha dit Juanma Moreno, que ha promès que lluitaran perquè així sigui. “No ens podem esperar ni un minut més”, ha afirmat.