El diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha defensat aquest diumenge que una repetició electoral a Catalunya seria una "oportunitat perquè el constitucionalisme" surti reforçat, després que el seu partit va perdre 30 escons en les eleccions catalanes del 14-F. Martín Blanco, però, ha passat per alt que totes les enquestes publicades fins ara apunten que, si es repeteixen les eleccions el 13 de juliol, el partit d'Inés Arrimadas serà extraparlamentari.

Amb més moral que l'Alcoià, Martín Blanco ha insistit en el seu optimisme. "Una repetició electoral és una oportunitat perquè el constitucionalisme, aquesta vegada sí, surti al carrer", i per tornar a il·lusionar amb el projecte del partit taronja, ha dit literalment en declaracions als mitjans després de visitar el grup municipal de Cs de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat).

A deu dies d'esgotar-se el termini per investir un nou president de la Generalitat i evitar la repetició electoral, el diputat de Cs ha afirmat que "qualsevol govern que pugui sorgir de la barreja entre Junts, ERC i la CUP serà un desastre per a l'economia catalana i la convivència de Catalunya".

D'altra banda, ha demanat protecció i un calendari de reobertura per al sector de l'oci nocturn, que assegura que està "silenciat" pel Govern i que és l'alternativa a les aglomeracions de persones que s'han vist durant dos caps de setmana a ciutats com Barcelona, després de la fi de l'estat d'alarma.

També ha reclamat una actitud proactiva i de lideratge del govern espanyol, "que sembla que només apareix per penjar-se medalles i que no s'arremanga quan s'han d'adoptar decisions delicades".

Mentrestant, en plena negociació per a la investidura, el primer secretari del PSC i ministre de Política territorial i administració pública, Miquel Iceta, ha assegurat que la política de Pedro Sánchez per a Catalunya no ha fracassat i l’ha comparat amb la duta a terme pel govern de Mariano Rajoy. Al seu parer, amb el PP “va estar a punt de trencar-se Espanya i amb el PSOE el que s’ha trencat és l’independentisme”.

Iceta, en una entrevista al diari El Correo, valora la situació que viu l’independentisme un cop celebrades les eleccions del 14-F, en les que el PSC tot i guanyar no va aconseguir la majoria suficient per formar govern, cosa que si van aconseguir les formacions independentistes. El ministre para atenció a l’estat de les negociacions per a la investidura i assegura que s’està assistint a “una ruptura de l’independentisme