Espanya ha estat escollida per a una de les 21 vicepresidències de l'Assemblea General de l'ONU. L'excap de gabinet de Rajoy i actual ambaixador d'Espanya davant l'ONU, Jorge Moragas, serà qui l'ocuparà a partir de setembre. Moragas va ser nomenat el representant espanyol davant l'organisme internacional el passat desembre, després d’abandonar la Moncloa, on va ser cap de gabinet de Mariano Rajoy.

Concretament, Espanya ocuparà la vicepresidència durant el 73è període de sessions de l’Assemblea General de l’ONU, entre setembre del 2018 i juny del 2019. No obstant això, el canvi de govern espanyol podria fer perillar el futur càrrec de Moragas, si fos substituït al capvant de l'ambaixada.

L'exministra d’Exteriors de l’Equador, María Fernanda Espinosa, en serà la presidenta. D’aquesta manera, es convertirà en la primera dona llatinoamericana que dirigeix aquest organisme de l’ONU. Espinosa ha rebut el suport de 128 dels 193 països, mentre l’hondurenya Mary Elizabeth Flores Flake n’ha obtingut de 62.