L'excap de Govern d'Andorra entre els anys 2011 i 2019, Toni Martí Petit, ha mort aquest dilluns als 59 anys a l'hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra la Vella en patir una aturada cardiorespiratòria. Els metges han intentat reanimar-lo, però no s'ha pogut fer res per la gravetat de l'atac de cor. L'excap de l'executiu hauria fet 60 anys aquest divendres 10 de novembre. Martí va ser elegit cap de Govern l'abril del 2011 com a cap de llista de Demòcrates per Andorra i va ser reelegit en una segona legislatura el 2015. Va ocupar el màxim càrrec de l'executiu després de ser cònsol d'Escaldes i anteriorment havia estat conseller general i president del grup parlamentari liberal. Les reaccions pel traspàs de Toni Martí s'han començat a fer públiques a les xarxes socials. El Partit Socialdemòcrata s'ha afegit a les mostres de condol per la defunció de l'excap de Govern i ha expressat tot el suport a la família.

La seva trajectòria política va començar l'any 1994 i, des d’aleshores, va estar immers en aquesta activitat, primer com a parlamentari i més tard en l'àmbit comunal. Concretament, va ser conseller general entre 1994 i 1997, així com durant la legislatura 1997-2001. L'any 2001 va tornar a ser escollit com a conseller general, un càrrec que va ocupar fins al 2003, quan va presentar-se a les eleccions comunals d’Escaldes-Engordany i va esdevenir cònsol major d’aquesta parròquia. L'any 2007 va ser reelegit en el càrrec i, poc abans de finalitzar el mandat, va decidir presentar-se a les eleccions tot liderant el projecte polític de Demòcrates per Andorra. Finalment, va esdevenir cap de Govern d'Andorra l'any 2011, i va ocupar el càrrec durant el primer mandat (2011 - 2015) i va revalidar el càrrec l'any 2015 fins al 2019. Martí s'havia allunyat de la primera línia política en finalitzar el segon mandat i havia recuperat la seva activitat professional d'arquitecte. L'excap de Govern s'havia incorporat fa poques setmanes com observador a la delegació andorrana que negocia l'acord d'associació amb la Unió Europea.

Durant el mandat de Martí es va produir la primera visita d'un president espanyol a Andorra

L'any 2014, concretament el dia 7 de gener, Mariano Rajoy es va convertir en el primer president del govern espanyol en fer una visita oficial a Andorra. Els seus mandats també es caracteritzen pel procés d'obertura econòmica iniciat al Principat d'Andorra, que va incloure l'establiment d'un marc tributari homologable pels països membres de la Unió Europea. En l'àmbit social i nacional, es destaca l'aprovació de la Llei que permet les unions homosexuals, les diverses reformes de les pensions de l'Administració pública o la reforma de la Llei Antitabac així com el pacte amb Espanya per l'ampliació de l'Aeroport Andorra - la Seu d'Urgell.