La periodista Montserrat Minobis ha mort a 76 anys. Minobis, que va ser degana del Col·legi de Periodistes entre el 2001 i el 2004, va centrar la seva tasca professional a la ràdio i la televisió. Compromesa amb la lluita antifranquista els anys 70 i activista en defensa de la llengua catalana, va militar a diveses formacions polítiques. Minobis no ha superat una intervenció del cor.

Va ser directora de Catalunya Ràdio entre el 2004 i el 2005. Va desenvolupar la seva tasca professional a Radio España i Radio 4. També va treballar com a redactora en el programa Miramar de TVE i va col·laborar a diaris i revistes com l'AVUIHoja del Lunes, Oriflama i Serra d'Or

Minobis, guardonada el 1996 amb la Creu de Sant Jordi, va presidir la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya de 1994 a 2002. El desembre de 2001 va ser escollida degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2001-2004) per una gran majoria. Va ser presidenta de la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya de 1994 a 2002. 

Llicenciada en Filosofia i Lletres i Ciències de la Informació, Minobis va iniciar la carrera periodística a Ràdio Popular de Figueres el 1961. Deu anys després es va traslladar a Barcelona per a cursar estudis de Filosofia i Lletres i el 1974 va entrar a treballar en Radio España, on va romandre fins a 1976, període en el qual presenta el primer informatiu radiofònic en català després de la dictadura.

En 1976 entra en Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) a Catalunya i s'incorpora a Ràdio 4, on treballa per a programes dedicats a la literatura, cinema, música i arts plàstiques. Minobis també ha treballat per a TVE, on ha col·laborat en els programes informatius L'Informatiu Miramar i Bon Dia Catalunya, a més de dirigir L'Infomatiu Matí.

Dones periodistes

Montserrat Minobis va participar en els anys setanta en l'impuls del moviment feminista de Catalunya i, així, va formar part de la comissió organitzadora de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona, a més de presidir des de 1994 la Xarxa Europea de Dones Periodistes i de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

En l'àmbit de la docència, va ser professora associada de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, en la Facultat d'Audiovisuals.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat el seu condol a família, amics i companys de professió de Montserrat Minobis. "Periodista de raça", ha afegit.