El polític i sindicalista Juanjo Ferreiro ha mort aquest dijous als 79 anys, segons ha informat el PSC, partit del qual és un dels històrics fundadors. A més, Ferreiro va ser un destacat líder obrer i va tenir una llarga carrera política lligada al sindicalisme. 

"Lamentem la mort del company Juanjo Ferreiro, destacat fundador del PSC, dirigent obrer i activista veïnal, que va ser regidor socialista a l'Ajuntament de Barcelona i diputat al Parlament de Catalunya durant la primera legislatura de la democràcia", ha compartit el PSC a les seves xarxes socials, on altres usuaris han mostrat el seu condol per la mort de Ferreiro. Entre aquestes persones es troba la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, qui ha definit Ferreiro com "un home que va ajudar a construir la unitat socialista a Catalunya".

Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esport, també ha mostrat el seu condol a través de les xarxes socials, on ha afirmat: "Juanjo Ferreiro va ser un dirigent admirat i estimat, constructor de la unitat socialista. Va ser un privilegi conèixer-lo". Altres socialistes s'han sumat a transmetre les seves condolences per les xarxes. 

Una vida lligada a la política

Ferreiro va néixer a Lugo l'any 1944 i quan tenia aproximadament 20 anys es va traslladar a Barcelona on va treballar en la indústria automobilística. Des de jove es va interessar pel sindicalisme, ingressant en un primer moment a la Joventud Obrera Cristiana (JOC), des d'on va començar amb, l'encara clandestina, Comissions Obreres. Més tard va deixar les CCOO i es va decantar cap a la UGT. A més, va ingressar a Convergència Socialista de Catalunya, un dels grups fundadors del PSC, amb el qual va ser diputat al Parlament de Catalunya durant la primera legislatura democràtica després de la dictadura franquista l'any 1980. 

Tres anys després, l'any 1983, va ser escollit regidor de l'Ajuntament de Barcelona, càrrec que va ostentar fins a l'any 1995 i on va destacar la seva voluntat en pro de la descentralització municipal.