L'exconseller de Cultura Joaquim Ferrer (Barcelona, 1937-2016) ha mort aquesta matinada a causa d'una malaltia que se li va manifestar fa poc temps. Polític i historiador, Ferrer va ser nomenat conseller en el segon mandat de Jordi Pujol a la Generalitat de Catalunya, entre el 1985 i el 1988.

Després de col·laborar a El Correo Catalán, de formar part de l'escoltisme i de militar en la clandestinitat contra la dictadura, va fundar juntament amb Josep Pallach Reagrupament Socialista i Democràtic de Catalunya, però amb la mort prematura del seu company i la transició va començar a militar a Convergència.

Abans de ser conseller, Ferrer va ser diputat al Congrés l'any 1982, el mateix any que era nomenat sotsdirector general d'Acció Cívica de la Generalitat i, més tard, del 1988 fins al 1999 diputat al Parlament.

A partir del nou mil·lenni, l'exconseller va entrar al Senat com a portaveu de CiU. També ha format part d'Òmnium Cultural, de la Fundació Justícia i Pau i de la Fundació Jaume Bofill, ocupacions que va compaginar amb la presidència de Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, fins el dia d'avui.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lamentat la seva mort a través de Twitter i ha volgut agrair a Ferrer "tot el que ha fet per Catalunya".