L'exdiputat de Convergència i Unió Jaume Camps i Rovira, ha mort als 78 anys segons ha informat l'ACN. Nascut a Barcelona el 9 de novembre del 1944, es va llicenciar en dret per la Universitat de Barcelona i es va especialitzar en el dret mercantil i el control de canvis. L'activisme polític el va dur a formar part del Sindicat Democràtic d'Estudiants.

El 1975 es va afiliar a Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), formació a la qual va representar a l'Assemblea de Catalunya i al Consell de Forces Polítiques de Catalunya. També va ser vicepresident de l'Associació per a les Nacions Unides a Espanya. Va formar part del Parlament com a diputat de Convergència i Unió durant set legislatures, del 1980 al 2005. L'any 2004 va renunciar a l'escó i va ser proposat per CiU com a membre del Consell Consultiu de la Generalitat, càrrec que va ocupar entre 2005 i 2009. 

L'any 2013 va declarar com a investigat en el marc del cas Millet. Se l'acusava d'haver actuat d'intermediari en el presumpte pagament de comissions il·legals de la constructora Ferrovial a Convergència a canvi de l'adjudicació d'obra pública. Camps va ser imputat perquè el seu nom apareixia en els documents trobats al Palau de la Música. Concretament, hi deia "Jaume Camps. Pagament 105.000. Ferrovial", una nota que anava acompanyada a sota de la paraula "autopista". 

L'exdiputat de CiU va al·legar que qualsevol pagament que hagués rebut corresponia únicament a "honoraris professionals" derivats de la seva feina com a advocat, tant de Ferrovial com de l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet. Dos anys més tard, el 2015, el jutge va arxivar el cas amb l'argument que en cas que hi hagués hagut delicte, aquest ja havia prescrit. 

Camps també era molt aficionat al futbol i culer, i participava en el programa de TVE La barberia, que es va emetre entre 1990 i 1996 i aplegava en una tertúlia a polítics de diversos partits per parlar de futbol. 

Reaccions a la mort de Jaume Camps

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, s'ha fet ressò de la figura de Jaume Camps en conèixer la notícia de la seva mort. "Impactat per la mort d’en Jaume Camps. Uns dels polítics més empàtics que he conegut i un gran patriota", ha afirmat Turull en una piulada

En una altra piulada, l'exconseller de Territori durant el govern de Carles Puigdemont, Josep Rull, ha reivindicat Camps com "un referent" i "un parlamentari d’una dimensió gegantina". Rull ha volgut recordar que Camps va ser "pare d’algunes de les lleis més rellevants dels 80 i 90" i també, "constructor infatigable de ponts". "Quan Jaume Camps parlava tothom escoltava.", ha afirmat Rull.