L'exconseller de Comerç i Turisme del primer govern de la Generalitat en la democràcia, Francesc Sanuy, ha mort aquest dilluns als 81 anys. Sanuy (Barcelona, 1936) va ser director de Fira de Barcelona i impulsor d'Ifema, va ser delegat de la Generalitat a Madrid i comissari del 75 aniversari del Barça, entre altres càrrecs.

Llicenciat en dret i màster d'economia als Estats Units. Va entrar com a independent en el primer govern de Jordi Pujol procedent d'un equip d'economistes de la Cambra de Comerç i després d'haver exercit com a director general de la Fira. Va formar part de l'executiu fins que el 1985 va presentar la seva renúncia en sentir-se qüestionat per alguns sectors de CDC.

Un any després i gràcies a les seves bones relacions amb els sectors socialistes, va ser nomenat delegat de la Generalitat a Madrid, càrrec que a partir de 1990 va compaginar amb el de comissari general de Catalunya per a l'Expo de Sevilla. A partir de 1992, va deixar l'administració pública per dedicar-se a l'empresa privada.

Després de la seva jubilació va publicar diversos llibres d'economia i va col·laborar en mitjans de comunicació, i el 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi, mentre que el 2015 va publicar la seva autobiografia, 'Diuen que tinc memòria'.