Francesc Codina i Castillo (10 de setembre 1944-31 de març del 2024) ha mort aquest diumenge 31 de març a l'edat dels 79 anys. Tal com ha anunciat el doctor Jaume Padrós, l'exregidor de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, exdiputat al Parlament de Catalunya, president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), Creu de Sant Jordi i exmembre de Convergència Democràtica ha traspassat aquest diumenge. 

Codina va ser militant de Convergència Democràtica i director de serveis socials de la Generalitat entre el 1980 i 1984. Va començar la seva etapa en política com a portaveu de Convergència i Unió a l'Hospitalet de Llobregat, on va romandre entre 1983 i 1992. Va ser diputat al Parlament de Catalunya per la circumscripció de Barcelona entre el 1984 i 1999. Durant aquests anys, va ser secretari tercer al Parlament de Catalunya (1995-200).

Entre el 1992 i 1995 va ser vicepresident segon de la Comissió d'Interior i Funció Pública del Senat, mentre que entre el 2000 i el 2005 va ser president del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). Així mateix, va ser membre del Consell Assessor de Ràdio Televisió Espanyola a Catalunya entre el 1986 i 1993, així com president de l'Agència de Qualitat d'Internet fins al 2005, quan va fer el pas al sector privat.

En el sector privat, va ser conseller de la presidència de l'empresa Coney, aleshores dirigida per Joan Lago i dedicada al sector recreatiu i a la immobiliària. L'any 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi per la seva trajectòria política i social. 

Padrós, Turull, Xirgo i Simó s'acomiaden de Codina

El doctor Jaume Padrós l'ha descrit com un actor polític "eficaç en tots els àmbits que va exercir responsabilitat, bo, proper i conciliador". El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, també s'ha volgut acomiadar a través d'un missatge a X, on ha subscrit la descripció de Jaume Padrós. "Una trista notícia. Vam compartir molts moments amb Francesc Codina. Una forta abraçada a familiars i amics", ha afirmat Turull. L'actual president del CAC, Xevi Xirgo, també l'ha descrit com una "persona amable". "Amb qui he compartit càrrec i reflexions sobre el món audiovisual, l'administració i la política. Agraït pel tracte rebut, també en nom dels qui van compartir hores, feina i objectius en la seva etapa al CAC", ha dit Xirgo. La consellera d'Educació del Govern de la Generalitat, Anna Simó, també ha lamentat la pèrdua de Codina. "Hospitalenc il·lustre i català compromès. El condol a la família i amistats", ha dit Simó. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!