El candidat de Compromís per Paterna Andrés Pons ha mort aquest diumenge de manera sobtada als 47 anys, segons han informat fonts de la formació, que ha decidit suspendre els actes de campanya electoral que tenia previstos per aquests dies. Andrés Pons era una persona coneguda al món festiu del municipi del País Valencià, amb un gran compromís amb la cultura, i havia decidit incorporar-se a la llista de Compromís per a les eleccions municipals del 28 de maig, on ocupava la setena posició. Des de la coalició han afirmat a l'agència EFE que es troben "en xoc", molt afectats i consternats per la trista notícia, i han traslladat el seu condol i suport a la família.

Així mateix, han destacat que la incorporació d'Andrés Pons al projecte de Compromís havia suposat una gran alegria per al partit, ja que era una persona "afectuosa i entranyable", que a més estava molt compromesa amb Paterna i conscienciada amb la cultura. De fet, Pons treballava com a tècnic de so en una empresa especialitzada en produccions audiovisuals, música en directe, i lloguer d'instal·lacions, lloc on aquest diumenge ha estat trobat sense vida. "Traslladem la trista notícia que ens ha deixat abatuts i consternats. Aquesta matinada ens ha deixat el nostre amic, el nostre company, Andrés Pons. Comuniquem la suspensió dels nostres actes de campanya previstos en la seva memòria. Fins sempre, estimat Andrés", han informat Compromís per Paterna a través de les xarxes socials.

Des d'Intercomparses, la Federació de Moros i Cristians de Paterna a la qual Pons estava vinculat, també s'han sumat a les mostres de condol per la seva mort. "Ens sentim consternats en conèixer que ens ha deixat el nostre company Andrés Pons. No hi ha paraules per expressar-ho. Volem traslladar una fortíssima abraçada a la seva família, amics i companys d'Almogàvers, així com a Guerreres de Tadmir, en un moment tan dolorós", han assenyalat a través de Twitter.