Eliso Aja, catedràtic de Dret Constitucional, ha mort als 76 anys. Nascut a Santander el 1946, va estudiar la carrera de Dret a Valladolid, per després doctorar-se el 1973 a la Universitat Autònoma de Barcelona i es convertí en catedràtic el 1983 per la UB. Durant la seva vida va publicar o dirigir una gran quantitat de llibres, entre els quals destaca El Sistema Jurídic de les Comunitats Autònomes (1985), Les tensions entre el Tribunal Constitucional i el Legislador (1998) o L'estat autonòmic. Federalisme i trets diferencials (1999). A banda, però, també ha participat en altres llibres col·lectius. El seu darrer llibre, Estat Autonòmic i Reforma Federal, es va publicar el 2014.  

President del Consell de Garanties Estatutàries 

Segons recull la seva biografia de l'Observatori de Dret Públic, ha format part de diferents Comissions Assessores de reformes constitucionals i legislatives, i també ha acudit com expert al Parlament de Catalunya. El 2005 va ser escollit president de l'Associació de Constitucionalistes d'Espanya (2005-2008) i el 2009 va ser nomenat membre del Consell de Garanties Estatutàries, per després convertir-se en el seu president. ​

Record del socialisme 

Un dels primers a reaccionar a aquesta notícia ha estat Ferran Pedret, diputat socialista i membre de la Mesa del Parlament: "M'acaben de comunicar la mort d'Eliseo Aja, catedràtic de Dret Constitucional. Un home savi i un mestre per molts i moltes juristes. És una gran pèrdua. Sit tibi terra levis", ha escrit a Twitter.

La presidenta del Congrés, Mertixell Batet, també ha volgut enviar el seu missatge de condol: "M'assabento de la mort d'Eliseo Aja. Gran mestre per a mi i per a tants d'altres. Constitucionalista brillant i amb fortes conviccions que ha defensat amb vehemència les seves idees, i un home compromès i amb una gran vocació de servei públic. El trobarem molt a faltar". 

També el líder del partit a Catalunya i cap de l'oposició, Salvador Illa, ha dedicat unes paraules al catedràtic a través de les xarxes: "Ens ha deixat Eliseo Aja, catedràtic de Dret Constitucional i prestigiós jurista amb una gran vocació de servei públic, que va fer importants contribucions en aquesta disciplina. El meu sentit condol als seus familiars, amistats, companys i companyes de professió. EPD".