Alfonso Osorio, vicepresident del Govern d'Adolfo Suárez, ha mort als 95 anys d'edat, segons ha confirmat el Govern de Cantàbria, que li va concedir la Medalla d'Or de la Comunitat l'any 2011 pel seu paper "clau" en la història contemporània d'Espanya, i ha decretat un dia de dol oficial per la seva mort.

Membre del Cos Jurídic Militar de l'Exèrcit de l'Aire i advocat de l'Estat, va ser també procurador a Corts. Va fundar juntament amb altres intel·lectuals el grup 'Tácito', un col·lectiu amb influència política que escrivia i publicava als millors diaris.

Després de morir Franco, va ser ministre de la Presidència amb el primer Govern d'Arias Navarro i, posteriorment, va ser nomenat vicepresident segon amb Adolfo Suárez, de qui era conseller i confident.

El 1979 va abandonar el govern espanyol i es va presentar a les eleccions integrat a la llista de Coalición Democrática. Alfonso Osorio va ser el primer espanyol en participar, el 1961, en l'Esmorzar d'Oració Nacional dels Estats Units. Així mateix, ostenta altres distincions com la Medalla d'Or al Mèrit Europeu, la Medalla d'Or al Mèrit Constitucional, Cavaller d'Honor de l'Ordre de Malta i les Grans Creus de Carles III, Isabel la Católica, San Raimundo de Peñafort i al Mèrit Civil.