La tinent alcalde del Prat de Llobregat, Marta Mayordomo, ha mort sobtadament aquest dilluns al matí. Mayordomo, de 42 anys i graduada en Estadística, va entrar al consistori el 2007. Actualment era responsable de Desenvolupament Econòmic des del 2015, però en anteriors mandats havia desenvolupat les responsabilitats de regidora de Salut Pública i Consum, de Comerç i de Turisme, i ocupava la seva actual responsabilitat des del 2015.

Arran de la seva mort, l'Ajuntament del Prat de Llobregat ha decretat tres dies de dol, amb banderes a mig pal, i suspèn totes les celebracions oficials o manifestacions de caràcter lúdic i festiu a la població. Igualment habilitarà un espai al web municipal on la ciutadania podrà transmetre el seu condol. "Expressem el nostre condol i la solidaritat a la família i entorn més proper de la regidora", ha indicat a les xarxes socials el consistori.

Dol al PSC

El secretari del PSC, Miquel Iceta, ha manifestat que els socialistes estan de dol per la mort prematura de Mayordomo. "Portem al cor el somriure de Marta Mayordomo, els seus cabells vermells i el seu compromís polític. La mantindrem viva en el record!", ha indicat en el seu compte de Twitter, un missatge que ha acompanyat amb dues fotografies amb la tinent alcalde, que es va unir a les files del PSC el 2003.

Per la seva part, Lluís Mijoler, alcalde del Prat de Llobregat ha assenyalat que la seva sobtada mort els "deixa sense paraules" alhora que ha traslladat el "condol a la seva família". 

També s'ha mostrat compungida l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. "Estic sense paraules, ens ha deixat la Marta Mayordomo, tinenta d'alcalde del Prat. Companya, alegre i molt compromesa, és una injustícia que se'n vagi tan jove". 

Marín ha finalitzat la piulada amb un missatge dirigit al seu entorn més proper. "Només puc estar al costat de la seva família i amics en aquest moment tan dur. Descansa en pau".