El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, pres polític a Lledoners, ha clavat un monumental bolet dialèctic a la defensa que ha fet la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, del rei Joan Carles I, anunciant que vetava la comissió d'investigació sobre els 100 milions de dòlars dipositats pel monarca a Suïssa. Lastra ha argumentat que el Rei "és inviolable".

"Viva España, viva el Rey, viva el orden y la ley", ha deixat anar a la xarxa Cuixart citant amb ironia l'himne de la Guàrdia Civil. Hi ha afegit una emoticona rient.

En un esmorzar informatiu a Pamplona, la portaveu socialista al Congrés s’ha mostrat “sorpresa” perquè alguns grups “plantegin novament una comissió d’investigació quan saben que no es pot constitucionalment”. En aquest sentit, Lastra ha recordat que “el Parlament català ja va intentar fer això i va ser el mateix Tribunal Constitucional qui en sentència va tombar aquesta comissió d’investigació”.

La vicesecretària general del PSOE ha recordat que la inviolabilitat del Rei està protegida per l’article 56.3 de la Constitució espanyola: “És simplement llegir-se la Constitució i saber que el Rei és inviolable”.