La cap de la delegació del Partit Popular a l'Eurocambra, Dolors Montserrat, ha qualificat aquest dissabte els eurodiputats Carles Puigdemont i Toni Comín com "dos personatges completament amortitzats i caducats".

En declaracions a Cope-Catalunya i Andorra, Montserrat ha demanat al PSOE que segueixi treballant amb el PP i Ciutadans per defensar la unitat d'Espanya, l'estat de dret i les resolucions judicials per no defraudar els seus votants.

"Demano al PSOE que estigui en el mateix bàndol en què ha estat sempre: el de la llei, l'estat de dret i les resolucions", segons informa aquesta emissora.

Dolors Montserrat s'ha referit a Puigdemont i Comín com "dos personatges completament amortitzats i caducats" i a Europa com "l'antídot" contra ells.

Segons la seva opinió, els dos eurodiputats "estan més sols que la una" al Parlament Europeu, ja que "no han estat rebuts ni acceptats en cap grup parlamentari", un fet que atribueix al fet que són "pròfugs de la justícia".

Sobre la possibilitat de modificar el mecanisme de l'euroordre, s'ha mostrat partidària d'"una euroordre comuna i única per a tots els països" que reforci la cooperació judicial europea ".

En aquest sentit, ha mostrat la seva esperança en possibles canvis a partir de la iniciativa d'el diputat popular Javier Zarzalejos perquè "mai més un pròfug de la justícia pugui campar lliurement per Europa".

En aquest sentit, el Parlament Europeu ha triat Zarzalejos per elaborar la proposta de revisió de l'euroordre de detenció i entrega, el principal instrument de cooperació judicial de la UE per combatre delictes greus.

La responsable de la delegació del PP al PE no ha estalviat crítiques al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de qui ha dit que "menteix més que parla", i ha assegurat que "l'únic problema que ha tingut Espanya ha estat Pedro Sánchez".

Segons la seva opinió, el PSOE mai ha volgut pactar amb el PP i Ciutadans, malgrat "les nombroses ocasions i oportunitats" que hi ha hagut i ha preferit negociar "amb forces d'esquerres, nacionalistes i comunistes que volen destruir Espanya".