Lluny de desmarcar-se de Pablo Casado, que ha dit que “l’agenda de Catalunya és l’agenda d’ETA”, Dolors Montserrat ha apujat el to del president del PP. La portaveu popular al Congrés no només ha ratificat les seves paraules, sinó que ha arribat a assegurar que l’independentisme català comparteix “el xantatge i la violència” que exercia la banda terrorista.

“L’independentisme, de la mateixa manera que en la seva època al País Basc, se situa fora de la llei i de la democràcia, amb xantatges, amenaces i violència, per a trencar Espanya”, ha sostingut Montserrat aquest dijous, preguntada sobre les afirmacions de Casado. I ha afegit: “Veiem com els sobiranistes en qualsevol racó d’Espanya i fora d’Espanya el que busquen és el totalitarisme, a través de violència, atacs, trencar la unitat d’Espanya i estar fora de la llei i la democràcia”.

En la mateixa línia que el màxim dirigent de la seva formació, la portaveu del PP ha denunciat que Pedro Sánchez ha acordat amb Quim Torra “crear una taula de partits amb un relator per pactar l’autoterminació de Catalunya”. És per això que ha considerat que no és un president “legítim”.