La inhabilitació de l'alcaldessa de BergaMontserrat Venturós, ha finalitzat aquest dilluns, després que el Jutjat Penal 2 de Manresa la condemnés el 2018 a sis mesos d'inhabilitació per exercir qualsevol càrrec públic per haver rebutjat despenjar una estelada del balcó de l'Ajuntament durant les eleccions autonòmiques i generals del 2015.

En una publicació a Twitter, Venturós ha reivindicat que, malgrat perdre la condició legal d'alcaldessa, "la condició real" no l'ha perdut mai perquè, segons ella, ha seguit exercint la seva funció.

Venturós, que tornarà a presentar-se a l'alcaldia de Berga en les eleccions del 26 de maig com ja va anunciar la CUP, ha insistit que volen revalidar el seu mandat "amb un projecte de ciutat que continuï amb més impuls el que van començar fa quatre anys". "Hem derrotat políticament la inhabilitació. Si la repressió volia anul·lar la meva representativitat i capacitat política, no ho ha aconseguit. A Berga s'ha fet respectar el resultat de les urnes", ha afirmat.

A més, sobre la campanya ha assenyalat que debatrà i confrontarà idees amb la resta de candidats, però que alguns d'ells els "unirà el fet d'haver plantat cara conjuntament a la inhabilitació". "Perquè haver derrotat a la pràctica la inhabilitació ha estat una victòria col·lectiva i aquesta victòria és patrimoni d'una amplíssima majoria política i social", ha conclòs.