Lluny de rebaixar la tensió, el portaveu del PP, Enric Millo, ha acusat el vicepresident econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras, de “mentir i fer una utilització perversa del llenguatge per enganyar als catalans respecte les finances de la Generalitat i generar odi cap els que pensen diferent que ell”. Aquest és l’últim estirabot del PP després de dues setmanes de creuament constant de retrets entre els populars catalans i el vicepresident respecte les finances de la Generalitat i la coresponsabilitat o no del govern espanyol.

El també conseller d’Economia, Oriol Junqueras, ha precisat que els 350 milions d’euros que el ministeri d’Hisenda abonarà a Catalunya “no són un avançament sino que són diners que l’Estat deu, des del 2014”. També ha lamentat que el Partit Popular s’alegri que Catalunya rebi menys diners “perquè en el fons, s’alegren que hospitals i escoles rebin menys recursos dels que els corresponen”.

Aquestes afirmacions han irritat profundament els popular catalans: “Del que ens alegraríem és de tenir un conseller que no gasti més del que té i que gestionés els diners amb eficiència. Li demanem que faci el que fa qualsevol família: no es pot gastar més del que es té de manera indefinida, perquè això genera dèficit, cosa que incrementa l’endeutament que paguem entre tots”, ha puntualitzat Millo.

Montoro-Albiol-Junqueras

El creuament d’acusacions és la ressaca de les reunions de Montoro amb el coordinador del PP a Catalunya, Xavier Garcia Albiol, i amb el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras. Trobades que tant des del PP català com des del Govern es llegeixen com un pols entre ambdues parts: Albiol reclamant “el seu lloc” i Junqueras reafirmant-se com un interlocutor directe a Madrid.

 

“Puigdemont festeja amb Sánchez”

En clau de política estatal, Enric Millo ha alertat del “festeig” entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, “amb la complicitat de Ciutadans”. En aquest sentit, ha recordat que aquest cap de setmana “Puigdemont ha obert clarament la porta a donar suport a Pedro Sánchez si propicia un referèndum a Catalunya” i ha exigit a Ciutadans que prengui decisions sobre l’assumpte. “Pedro Sánchez defensa posicions contradictòries amb les quals està sotmetent a subhasta la presidència del Govern d’Espanya, amb una actitud ambiciosa de ser president a costa del que calgui”, ha afegit. “El que està clar és que ara per ara, l’únic partit que defensa clarament la legalitat, la unitat i la democràcia a Catalunya és el Partit Popular”, ha constatat.