La ministra de Sanitat, Carmen Montón, compareixerà a petició pròpia al Congrés dels Diputats fruit de la polèmica per l’obtenció de manera irregular d’un màster de la Universitat Rey Juan Carlos. La mateixa Universitat ha confirmat que ha detectat canvis a les notes de la ministra.

La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ho ha anunciat en declaracions al Congrés, on ha assenyalat que la ministra donarà explicacions sempre que calgui. “La ministra és una persona rigorosa i seriosa que no té res a ocultar”, ha dit. A més, Lastra ha explicat que el seu cas no té “res a veure” amb el del líder del PP, Pablo Casado, i l’expresidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes.

Tanmateix, la portaveu no ha volgut descartar taxativament que Montón acabi dimitint. Preguntada per aquesta possibilitat, ha evitat la qüestió. “Dimitir per una cosa que és injusta? Ja veurem”.

L’anunci de la seva compareixença es produeix també després que Ciutadans i Podemos hagin registrat ja peticions perquè la ministra doni explicacions a la cambra.