El senador i expresident de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que Podemos no facilitarà un govern de canvi perquè en realitat el que vol és que hi hagi unes noves eleccions generals i "destruir" el PSOE, pel fet de ser la força hegemònica de l'esquerra.

"L'objectiu [de Podemos] és desplaçar al PSOE, no que hi hagi canvi", i el líder de la formació, Pablo Iglesias, està utilitzant el període de negociacions per intentar erosionar els socialistes, ha lamentat Montilla en una entrevista d'Europa Press.

Montilla ha assegurat que desitjaria que es desencallés la investidura i hi hagués un govern de canvi però ha advertit: "Lamentablement, no crec que s'acabi produint. Estem abocats a unes eleccions anticipades que no són bones ni per a l'economia ni per al país", ha dit.

Apuntalar el PP

L'expresident de la Generalitat ha avisat que uns nous comicis podrien tenir una baixa participació i podrien "apuntalar un govern del PP", una cosa de la qual culpa també Podemos perquè ha tingut l'oportunitat de facilitar un executiu progressista i no l'ha aprofitada.

Segons la seva opinió, en les negociacions, els socialistes estan demostrant que poden dialogar amb tots els partits i s'han esforçat molt a forjar un pacte en el qual C's i Podemos s'han vetat mútuament: "A C's la molesta la incorporació de Podemos i Podemos desitja l'exclusió de C's", opina.