L'expresident de la Generalitat, José Montilla, ha criticat aquest dilluns les declaracions que va fer a Barcelona el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, on va assegurar que no permetrà que "es trepitgin" els drets dels andalusos a Catalunya. Per a Montilla, aquestes afirmacions "falten a la veritat i només contribueixen a la confrontació entre els pobles d'Espanya".

Així s'ha pronunciat Montilla a les xarxes socials, després que Moreno assegurés aquest diumenge que el seu govern no permetrà "que es trepitgin o es menystinguin els drets dels andalusos residents a Catalunya" i apostés per crear una Direcció General de Comunitats Andaluses en l'Exterior.

Montilla ha incidit que "les persones que tenen responsabilitats institucionals, en les seves actuacions, que han de ser fermes però prudents i mesurades, han de tenir present l'interès general, la concòrdia i la fraternitat". "Per això, no s'entenen declaracions que falten a la veritat i que només contribueixen a la confrontació entre els pobles d'Espanya", ha escrit.

Moreno va afirmar que "per molt que hi hagi un govern clarament independentista que vol marginar a aquests catalans d'origen andalús, la Junta d'Andalusia serà dic de contenció i contrapès" i exigirà respectar els seus drets, cultura, tradició i llengua.