“Les lleis cal complir-les. Si no, ha de caure tot el pes de la llei”. En aquests termes s’ha expressat aquest dijous la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, a la resolució de la Junta Electoral Central que insta el president Quim Torra a retirar els llaços grocs dels edificis públics de la Generalitat. “És evident que la Junta Electoral ha pres una decisió i cal complir-la”, ha insistit en una entrevista a Els desayunos de TVE.

“És impensable que si la Junta Electoral Central diu que es retirin els llaços grocs, no es faci”, ha assegurat la ministra d’Hisenda, que ha avisat que, si no els retiren, no compleixen amb la resolució. Per tant, el màxim àrbitre electoral “haurà d’aplicar tot el règim sancionador” per fer valer la seva decisió. Ho ha comparat amb “si a Moncloa s’hagués posat una rosa o una gavina” a la seva façana.

Sobre l’escamot unionista que aquesta nit ha despenjat el llaç groc de la façana de l’Ajuntament de Barcelona, i que ho ha intentat al Palau de la Generalitat, Montero ha lamentat que “l’enfrontament no condueix a res bo”.

Per altra banda, la ministra socialista s’ha referit al judici al procés, que segons ha dit “està sent transparent” i totes les parts “han pogut expressar-se” en igualtat. Ha defensat que “aquell que se salta la llei ha d’acudir als tribunals” i ha desitjat que conclogui al més aviat possible, perquè “està provocant crispació permanent” a Catalunya. “És convenient que conclogui, el tribunal dictamini i tothom ho respecti i acati”, ha conclòs.