La portaveu adjunta de Podemos al Congrés, Irene Montero, ha admès aquest dimecres que existeix un debat intern dins del seu partit no només sobre la política comunicativa a l’hora d’emetre missatges, sinó també sobre la relació que han de tenir amb el PSOE.

Montero ha estat l’encarregada de donar la cara pel seu partit després de les desavinences que van mostrar les dues figures més fortes de la formació, Pablo Iglesias i Íñigo Errejón, aquest dimarts a Twitter.

Montero, que ha aclarit que ha comparegut en substitució del portaveu, Íñigo Errejón, que es troba a Euskadi, ha valorat positivament que les diferències dins del mateix partit es debatin i surtin a la llum. “Això és millor que les intrigues que es queden a palau”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha volgut deixar clar que als tuits intercanviats entre Iglesias i Errejón no hi ha cap mena de conflicte “personal”, sinó que es tracta només de qüestions polítiques. Així, el desacord apareix en la manera d'expressar els missatges per part del partit, però també sobre la relació que ha de tenir Podemos amb el PSOE. Alguns, afirma, aposten per una “major relació d’igualtat” amb els socialistes, mentre que d’altres voldrien una “relació diferent”.

Suport a Iglesias

Montero, que és també la cap de gabinet del secretari general, Pablo Iglesias, ha volgut deixar clar que ella dóna suport a les tesis del líder del partit. "Seduir" passa per "tenir una tendresa infinita amb els que no tenen res, per convertir els problemes individuals en polítics i col·lectius i per tenir les dents molt afilades amb aquests que volen seguir manant sense presentar-se a les eleccions, i que volen tenir molts milions a Suïssa i Panamà", ha sentenciat.

Sobre qui formarà part de la direcció de campanya en cas de noves eleccions, Montero ha assegurat que Errejón seguirà estant-hi dins, al costat del mateix Iglesias, Pablo Echenique i Carolina Bescansa