Les altres formacions han de tenir una “actitud constructiva i realista” en les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez. Així ho ha reclamat la ministra d’Hisenda en funcions, María Jesús Montero, amb la vista posada especialment en ERC. La dirigent socialista ha reiterat que estan per la “promoció del diàleg”, però “sempre dins la llei i sempre dins la Constitució”, una posició de la qual no s’ha mogut el PSOE.

Després de recollir l’acta de diputada, Montero s’ha mostrat confiada “que l’actitud de les formacions polítiques sigui constructiva i realista”. En aquest sentit, ha defensat que els “plantejaments” del PSOE sempre han estat “meridianament clars” en relació a Catalunya: “Vam dir que promouríem el diàleg, però sempre dins del respecte a la llei i del respecte a la Constitució”. Ha subratllat que aquests són els “límits” dels socialistes.

La dirigent socialista ha desitjat que com abans millor es pugui celebrar el debat d’investidura, tot i que no ha volgut aventurar cap data. “No hi ha cap argument ètic, ni moral, ni legítim per a continuar en l’actitud de bloqueig”, ha conclòs.