Sense pressupostos de l'Estat, eleccions anticipades. Aquest és l'advertiment que ha llançat aquest dimarts la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que ha defensat els beneficis dels comptes públics acordats entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias.

En aquest sentit, preguntada sobre aquesta possibilitat en una entrevista a TVE, la ministra del govern espanyol ha assegurat que "si no s'aproven els pressupostos generals de l'Estat hi haurà eleccions el 2019". En aquest sentit, ha recordat que el president espanyol ja va assenyalar aquesta possibilitat.

El govern espanyol ja ha presentat el seu projecte de pressupostos pel 2019, que la segona setmana de febrer hauran de superar el primer examen: la tramitació al Congrés de Diputats. En aquests moments, però, Sánchez no compte amb els suports necessaris ni per a tramitar-los, davant del no que mantenen els partits independentistes catalans.

Montero ha defensat que aquests comptes públics "són els que necessiten els ciutadans per a millorar les seves condicions de vida". Ha afegit que s'han fet "pensant en la seva execució".