Després de la llei del només sí és síIrene Montero continua avançant en la seva agenda legislativa. Ara els seus esforços estan centrats en un altre assumpte pendent. Segons ha anunciat la ministra d'Igualtat en comissió al Congrés dels Diputats, ja han començat a treballar per a canviar la llei d'interrupció de l'embaràs, que regula l'avortament, per a poder derogar la reforma del 2015, amb el govern de Rajoy. L'objectiu és que totes les dones puguin tenir dret a decidir.

Concretament, en la seva compareixença, Irene Monteor ha anunciat la “intenció” de l’executiu “d’iniciar els treballs” per a modificar la llei orgànica de salut sexual i reproductiva per a derogar la reforma del 2015”. Amb aquesta reforma persegueixen que “totes les dones tinguin dret a decidir sobre els seus cossos”. La ministra d’Igualtat també ha defensat que servirà per a “millorar la salut sexual” de les dones i garantir un millor accés als anticonceptius. “És la millor vacuna contra les violències masclistes”, ha defensat en aquest sentit.

“Els nostres cossos són nostres, nosaltres decidim”, ha reivindicat Irene Montero, que ha sostingut que aquesta reforma legislativa “és més que necessària en aquest moment”. "Reivindiquem, com tantes veus verdes i morades en tots els racons de món, el dret de totes les dones a decidir sobre els seus cossos i reivindiquem una maternitat lliurement decidida i sobretot una vida sexual plena i lliure", ha assegurat.

L'última reforma de la llei que regula l'avortament va ser duta a terme sota el mandat de Mariano Rajoy. En aquesta modificació legislativa s'hi va incloure que les dones menors d'edat, de 16 i 17 anys, necessitaven del consentiment dels seus pares o tutors legals per a poder interrompre l'embaràs.