Malgrat que Ciutadans va ser la segona força més votada l'any 2015 i té una presència notable en el ple actual de Montcada i Reixac, no podem incloure'l en aquest debat ja que ha declinat respondre per aquest diari. La seva candidata és Ana Pellicer. Així doncs, el debat queda integrat per les següents forces: Laura Campos (En Comú Podem i actual alcaldessa del municipi), Bartolomé Egea (es presenta per primer cop com a candidat del PSC) i Jordi Sánchez (ERC i ha governat conjuntament amb els comuns en aquest darrer mandat). Escolta el Confidencial amb la política de pactes de tots ells, els plens més complicats que recorden o a què es dediquen a part de ser polítics.

Mobilitat

173 víctimes mortals atropellades pel tren a Montcada. La reclamació del soterrament de la R2 en aquest municipi, que disposa de cinc estacions, és històrica. Tots els candidats coincideixen amb la necessitat vital que sigui una realitat ben aviat. Lamenten que s'hagi prioritzat l'AVE abans que el tren de Rodalies, un servei públic de primer ordre per als seus habitants. I ara confien que les obres no s'aturaran. De moment, veuen amb esperança poder-ho tirar endavant perquè tant el Ministeri de Foment com el govern espanyol han agafat el compromís. Cal tenir memòria i adonar-se, però, que aquest no és el primer cop que ho diuen... I després no compleixen. Tant la candidata Laura Campos (En Comú Podem) com Jordi Sánchez (ERC) esperen que, ara sí, vagi de debò.

Urbanisme

Laura Campos lamenta que es trobessin l'Ajuntament de Montcada i Reixac sense una partida pressupostària en habitatge quan van arribar a l'alcaldia. Anteriorment governava el PSC. Hi ha diferents propostes dels principals candidats: des d'una masoveria urbana, donar recorregut a aquells habitatges buits o treballar en la rehabilitació d'algunes vivendes. Més enllà d'assegurar l'accés a l'habitatge per tothom, a Montcada s'hi suma una altra problemàtica: la millora de serveis d'alguns barris en matèria de clavegueram

Civisme

Dins del civisme hi ha diferents camps a tractar. Des d'aspectes de neteja de carrers i barris fins a la conscienciació social per no embrutar. També reforçar efectius policials que vetllin per la convivència i el benestar de tothom, o bé apostar per educar els seus habitants i conscienciar-los del respecte pel municipi. En el civisme també hi sumem com Montcada pot conviure amb l'oci i tenir content a tothom: els qui volen descansar i els qui busquen una oferta de lleure. En aquest darrer mandat, s'ha publicat un recull de conductes contemplades en l'Ordenança que es va repartir entre els seus habitants per avisar de les actuacions prohibides i les sancions que s'estableixen per aquells que les infringeixin.

Atur

L'ERE de Nissan afecta 600 persones d'aquesta empresa que seran acomiadades entre la planta de Montcada i Reixac i el de la Zona Franca de Barcelona. Des de la política municipal, han volgut donar suport als treballadors ja que molts d'ells són del municipi. Però també admeten les limitacions que tenen per fer força i ajudar al sindicat de treballadors, més enllà de tancar trobades informatives amb l'empresa i els òrgans estatals. Montcada i Reixac té un pol d'atracció econòmica amb els seus polígons. Ara, els candidats projecten què fer amb ells.

Les frases dels candidats

Bartolomé Egea (PSC): "Jo pactaria amb tothom"

Laura Campos (Comuns): "Hem d'aturar el degoteig macabre de víctimes de la R2"

Bartolomé Egea (PSC): "Montcada està trinxada, hi ha barriades que s'estan quedant obsoletes"

Jordi Sánchez (ERC): "No donaré la cara pel govern d'Espanya, però de moment està complint amb el calendari pel soterrament de la R2"

Bartolomé Egea (PSC): "Tenim 2.000 habitatges buits i persones que necessiten una vivenda ja"

Laura Campos (Comuns): "En aquest mandat hem augmentat un 300% el pressupost per habitatge"

Jordi Sánchez (ERC): "Hi ha veïns de Montcada que no tenen aigua corrent, és molt greu"

Laura Campos (Comuns): "Amb l'ERE de la Nissan ens hem implicat perquè hi ha molts treballadors de Montcada"