La Junta Electoral de Biscaia ha denunciat a la Fiscalia una monja que presumptament hauria robat el vot a diverses dones d'avançada edat a favor del PP en un col·legi de Bilbao el passat diumenge 28 d'abril durant les eleccions generals espanyoles, segons ha avançat l'agència EFE.

Dos apoderats d’Elkarrekin Podemos van denunciar que van descobrir una monja introduint paperetes del PP als sobres de votació de diverses dones que la mateixa religiosa acompanyava a votar i hauria ignorat els desitjos de les electores sobre quina formació votar.

A l'hora de fer el recompte de vots, una representant socialista a la mesa va demanar que s'obrís una acta per explicar els fets, i posteriorment ha demanat que aquest document passi a la Fiscalia, petició que la Junta Electoral ha acceptat. 

Ekain Rico, responsable dels socialistes que ha denunciat els fets, ha recordat que la llei electoral estableix que l’alteració per part d’un particular d’una papereta electoral escollida per un elector pot comportar fins i tot la pena de presó de sis mesos a tres anys.