La vicepresidenta en funcions i portaveu de Compromís, Mónica Oltra, considera que "no és el moment" de pronunciar-se públicament sobre qui ocuparà la Presidència de la Generalitat ja que les negociacions no estan en aquesta fase i, a més, "depèn de tot el que es faci abans". "Aquí no hi ha xecs en blanc, i menys abans de saber què es farà, que no es cregui ningú que donarem xecs en blanc," ha subratllat.

En una entrevista concedida a Europa Press després de l'arrencada de la X Legislatura a les Corts valencianes, Oltra ha celebrat que els valencians hagin deixat en l'oposició a Vox malgrat que pensaven que "anaven a treure l'oro i el moro", mentre ha lamentat que "un partit d'extrema dreta, enemics de la democràcia, aprofiten un sistema de llibertats i democràcia per accedir a les institucions i carregar-se'l".

Davant de la pregunta d'a qui veu com líder de l'oposició, si a Isabel Bonig (PP) o a Toni Cantó (Cs), ha assenyalat que ambdós "estan barallant-se per veure qui és el més ric del cementiri" però "en principi és la persona que té més escons de l'oposició" encara que "aquell que amb més habilitat planteja les seves idees i propostes pot convertir-se en un líder mediàtic per sobre del líder numèric".

Tres setmanes després del 28 A, la líder de Compromís extreu dues conclusions: la gent "vol continuar amb un govern botànic i vol més equilibris, en aquest moment qualsevol pacte que s'hagi de fer a les Corts ha de ser a tres com a mínim". Segons el seu parer, el fet que l'acord del Botànic, entre PSOE, Podemos i Compromís, tingui ara menys escons en conjunt no és ressenyable.

Per a Oltra, Compromís ha aconseguit "consolidar" una "base sòlida" de votants, després d'un creixement "molt gran, gairebé antinatura" el 2015.

Compromís confia en remuntar a les municipals

Segons el seu parer, Comprmís tindrà "un bon resultat" en les municipals després d'unes d'autonòmiques "molt mediatitzades per l'arrossegament de les generals i tota l'agressivitat que es respirava" en aquesta campanya nacional.

La vicepresidenta no precisa quin serà el seu futur, encara que apunta que la seva "voluntat és participar del nou govern". Ha remarcat que ha estat "molt a gust aquests quatre anys" com a portaveu i és una qüestió que "estarà sobre la taula" quan es parli del 'qui' però no vol "condicionar amb les expectatives pròpies tota una negociació".

Respecte a les línies del futur acord, ha avançat que plantejaran dues qüestions fonamentals: abordar la lluita contra el canvi climàtic i retallar les desigualtats socials.