Un dels fundadors de Podemos, Juan Carlos Monedero, ha expressat el convenciment que les bases de Podem tenen “una voluntat ferma de no acompanyar el referèndum” de l'1 d’octubre vinent, que ha qualificat de “fals".

“Vinc de Catalunya fa poc i he vist a les bases de Podem una voluntat ferma de no acompanyar el referèndum, i per tant crec que cal escoltar les bases, els cercles, i no s’han de prendre decisions per part de la direcció que contradiguin les opinions de les bases”, ha indicat Monedero després de visitar la Universitat d’Estiu de Podemos a Cadis.

En aquest sentit, ha indicat que des de Podemos “estan a favor d’un referèndum que serveixi com a nou ancoratge de Catalunya en el conjunt d’Espanya” i ha aclarit que no són “independentistes” i volen que “Catalunya es quedi”.

Monedero també ha dit que convocar el referèndum l’1-O és “una fugida cap endavant del Govern de Puigdemont amb el suport incomprensible de forces d’esquerres, que estan alimentant un govern que així s'està cobrant l'oblit del tres per cent, les retallades i com van col·laborar amb PSOE i PP quan estaven en marxa les retallades”.

D’altra banda, ha destacat que “l’actitud del PP està alimentant la independència com una forma de discurs que li estalviï parlar de la corrupció o les retallades. Per la seva banda, el govern de Puigdemont troba una excusa per no rendir comptes del seu comportament”, ha remarcat Monedero.

Errejón insisteix en el “referèndum pactat i amb garanties”

Per la seva banda, el secretari d’Anàlisi Estratègica i Canvi Polític de Podemos, Íñigo Errejón, ha insistit aquest dissabte que a Catalunya cal “un referèndum pactat, amb garanties i amb diàleg”.

Errejón ha insistit que és necessari que “hi hagi un diàleg entre els dos governs”, però ha afegit que “són els catalans els que han de decidir com es posicionen pel que fa a la mobilització ciutadana o a la consulta de l’1-O”.