En plena guerra d'acusacions, Juan Carlos Monedero demana a Albano-Dante Fachin que no s'aferri al càrrec. "Molts pensem que Albano-Dante Fachin hauria de ser honest i deixar la secretaria general de Podem", assegura el cofundador de Podemos en declaracions al diari El Món. El referent intel·lectual de la formació morada adverteix que "el PDeCAT, ERC i la CUP estan utilitzant Podem per la seva batalla preelectoral a l'interior de l'espai independentista". És per això que creu que el secretari general de Podem hauria de reflexionar.

Monedero insisteix en el posicionament que ja havia expressat públicament en altres ocasions, afirmant que la participació en el referèndum de l'1-O "legitima un referèndum fals, sense cens ni garanties i que provoca malestar dins les bases de Podem, que són les que em conviden a participar en actes i reunions". Nega les ingerències de la direcció estatal denunciades per Fachin.

En aquest sentit, Juan Carlos Monedero recorda que fa temps que va dimitir dels seus càrrecs i que Echenique ja ha sortit a desmentir que li demanessin la dimissió. No obstant això, el professor de la Complutense veuria amb bons ulls que hi hagués canvis. "Tant de bo les bases de Podem puguin ratificar o rellevar la direcció i decidir per elles mateixes la posició davant del referèndum de l'1 d'octubre", defensa Monedero.

Segons el confundador de Podemos, "hi ha ganes de donar una plantofada al PP, però ens prenem massa seriosament el dret a decidir com per donar suport a una convocatòria que només legitima els independentistes". En aquest sentit, lamenta que Albano-Dante Fachin está subordinat a "l'estratègia independentista" i "oblida les lluites socials, que són les que hauria de prioritzar".