El terrorisme d’estat dels GAL ja és una pantalla passada per al govern espanyol. Són fets de fa “més de 30 anys” i que “ja van tenir la seva sentència judicial”. D’aquesta manera, la portaveu María Jesús Montero ha esquivat la comissió d’investigació sol·licitada per independentistes i nacionalistes, tombada per la Mesa del Congrés. Això sí, no s’ha estat de reivindicar el llegat de l’expresident socialista, sobretot pel que fa a les polítiques socials.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, la ministra portaveu ha expressat “orgull” després de “comprovar sobre el terreny els èxits tan importants que es van aconseguir en democràcia de mà del president González”. Ha posat els exemples de la Llei de salut universal, “que ha permès salvar milers de vides”, o de l’entrada a la Unió Europea, un pas “imprescindible per sortir enfortits de la situació de crisi”.

El govern espanyol tampoc no té res a dir sobre el viatge de noces dels reis Felip i Letizia, que va costar mig milió d’euros i la va pagar un amic de Joan Carles I. Preguntada sobre aquesta qüestió, la portaveu del govern espanyol ha tirat pilotes fora. “El govern no disposa de cap informació que permeti donar constància ni confirmar la notícia”, s’ha limitat a dir María Jesús Montero, que ha subratllat que la Casa Reial ja té els seus propis altaveus.

 

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram